• IMG_6613.JPG
  • jettaseur_MV.JPG
  • njaosto1.JPG
  • njaosto2.jpg
  • njaosto3.JPG
  • njaosto4.JPG
  • njaosto5.JPG
  • P5240611.JPG

Näyttely-, toko- ja pk-jaosto

Näyttely- toko- ja pk-jaoston vastuulla on Kennelkerhon koiranäyttelyiden järjestäminen alusta loppuun. Pellon Rohki-hallissa piha-alueineen on järjestetty erikoisnäyttelyitä sekä ryhmänäyttelyitä vuosittain. Halliaikakautta aiemmin kennelkerho on järjestänyt myös kolmet kaikkien rotujen näyttelyt Ponnen urheilukentällä (viimeisimmät 2007). Työ tulevia näyttelyitä varten aloitetaan aina vähintään vuotta aiemmin, mutta kiivain aktivoitumisvaihe jaostossa tapahtuu hiukan ennen itse tapahtumaviikonloppua. Myös kehätreenit, mätsärit, yhteiset näyttelymatkat sekä uusien kehätoimitsijoiden koulutus ja vertaistuki kuuluvat tämän jaoston tehtäviin.

 

Näyttelytreenit:

Rohki-hallissa on avoimet näyttelytreenit joka tiistai 17:00 - 17:45. Näyttelytreeneissä käyminen edellyttää harrastekorttia. Harrastekortti maksetaan kerhon tilille FI42 5643 0940 0132 97. Kortti on perhekohtainen. Kortin voi lunastaa maksukuittia vastaan sihteeriltä. Kortin lunastannella on oikeus käydä maksukaudella viikottain näyttelytreeneissä. Lisäksi harrastekortti oikeuttaa käymään rally tokon ja tokon avoimilla vuoroilla. Ohjatut treenit maksetaan erikseen. Avainmaksun 60€ / puoli vuotta, 120€/ vuosi maksaneet joutuvat maksamaan lisäksi harrastemaksun 20e/kausi näyttelytreeneistä. Harrastemaksun kaudet menevät puolivuosittain samalla tavalla kuin avainmaksussa, eli 1.1.-30.6. ja 1.7.-31.12.

 

Kennelkerhossa harrastetaan myös tokoa ja rally tokoa. Toko tarkoittaa tottelevaisuuskoetta, mutta sillä voidaan tarkoittaa myös koiran tottelevaisuuskoulutusta. Toko on kilpailuihin tähtäävää koulutusta, jossa koira opetetaan tekemään tottelevaisuuskokeen liikkeet pikkutarkkojen sääntöjen mukaisesti. Tottelevaisuuskokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä. Tavoitteena on iloinen ja tottelevainen koira ja toko-koulutus perustuukin koiran palkitsemiseen ja yhteistyöhön ohjaajan kanssa. Tottelevaisuuskokeessa kilpaillaan vaikeustason mukaisesti neljässä luokassa: alokkaassa, avoimessa, voittajassa ja erikoisvoittajaluokassa. 

Rally-toko yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei pilkuntarkka suorittaminen. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Koirakko etenee radalla perusseuraamisessa ja suorittaa kullakin kyltillä siinä määrätyn tehtävän. Tehtävät ovat esimerkiksi erilaisia suunnan- ja vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, peruuttamista, puolenvaihtoja, erilaisia asentoja ja niiden vaihtoja. Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES). Näistä alokasluokka suoritetaan taluttimessa ja muissa luokissa koira suorittaa radan vapaana.

 

Avoimet treenit:

Rally tokon avoin treenivuoro on tiistaisin 17:00-17:45 yhdessä näyttelytreenien kanssa. Tokon avoin treenivuoro on torstaisin 17:30 - 18:30. Treeneissä käyminen edellyttää harrastekorttia tai avainmaksua. Molemmat maksetaan kerton tilille FI42 5643 0940 0132 97. Kortti on perhekohtainen. Kortin voi lunastaa maksukuittia vastaan sihteeriltä. Avainmaksun 60€ / puoli vuotta, 120€/ vuosi maksaneet saavat käydä avoimilla vuoroilla ilman harrastekorttia. Harrastemaksun ja avainmaksun kaudet menevät puolivuosittain 1.1.-30.6. ja 1.7.-31.12.

 

Mikäli toimiminen jaostossa kiinnostaa, otathan yhteyttä! 

Yhteyshenkilöt

 

Näyttely yhteyshenkilö

Puheenjohtaja: Paula Kilpeläinen

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Näyttelysihteeri & tuomarisihteeri: Eila Metsävainio

 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Palveluskoira- ja toko-yhteyshenkilö

Suvi Ratavaara

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 400 211 215